Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitsubishi L200 Kormánymű Árák Olcsón

A Mitsubishi kormányművek elég sokat változtak az idők folyamán. 1996-2005 között Globoid Csigás kormányművet használt a gyártó aztán 2006-tól napjainkig már a fogasléces változatokat. Bővebben lejjebb olvashatsz!
Rendezés:

A csigás változatok problémája, hogy a pittmantengely vége, védelem hiánya miatt korrodálódik, és ha eléri azt a szintet akkor elkezd folyni. A másik probléma, hogy ezek a pickupok már sokat futottak az elmúlt 15-25 évben, így a csigás rész is elkopik. A felújítás szóba jöhet, de ha nem cseréljük ki a belső kopott elemeket akkor csak ideig óráig lesz jó sok-sok pénzért. Ha a pittmatengelynél folyik az egység akkor általában azt addig köszörülik amíg a rozsda eltűnik és kap egy új tömítés szettet a kormánymű. Ha olyan mély a rozsda akkor fémszórásra is szükség lehet, hisz a túl méretes szimering már lehet, hogy nem fog tudni tömíteni. Ilyenkor aláköszörülik, majd kap egy fémszórást és ekkor méretre formálják. Azonban ha a csigás rész kopott és már nem lehet utánaállítani, azzal nem lehet mit tenni, nagy a holtjáték, sétál az autó az úton. Ekkor megérett a cserére.

A fogasléces verzió hasonló problémákkal küzd. Azonban itt az egyiket ki lehet védeni. A fogaslécet védő gumiharangok kilyukadnak, kiszakadnak és ha nem figyelünk rá kellőképpen akkor a víz, sár bekerül és lassan elindul a korrózió ami megeszi a fogaslécet annyira, hogy már köszörüléssel és egy nagyobb szimeringgel sem lehet kezelni! CSERE! Azonban ha szélsőséges használat után begurulunk egy műhelybe vagy akár 2-3 havonta ránézetünk akkor ez a hiba megelőzhető! Tehát ha egy 2 éves autónál – ami megjegyzem gyakori – folyik a kormánymű az nem azért van mert JAPÁNBAN nem tudnak jó kormányművet gyártani, hanem azért mert a tulajdonos ezt a jelenséget nem ismeri sajnos. A másik probléma pedig az, amikor a fogasléc középső pár foga elkopik annyira, hogy elkezd lógni és ilyenkor megszűnik a tömítettség. A kormányművünk elkezd folyni és akár kopogni is.

Szóval kalandra fel de a megelőzés és folyamatos ellenőrzés se maradjon el!