Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klímakompresszor Webshop - Online Vásárlás - Klímakompresszor Hibák - Megoldások - Kedvező Árak - Prémium Termékek

A Klímakompresszor Szerepe

A Klímakompresszornak köszönhetjük, hogy a nagy forróságban megfelelő hőmérsékletet állíthatunk be az autónkban. Viszont ez is mint a többi főegység gondos odafigyelést és szervizelést igényel. Mindemellet ez a legdrágább egysége az autó hűtő-fűtő rendszerének. Minden klímával szerelt gépjármű életében eljön az idő amikor a rendszer nem tud megfelelő hőmérsékletet tartani a meleg nyári napokon. Ilyenkor szakemberhez kell fordulni! Bizonyos esetekben elég csak egy klímatisztítás vagy klímafeltöltés is. De sokszor a baj csak a klímakompresszor cseréjével orvosolható! Nem csoda, hisz a klíma hűtő rendszerben ez a leginkább megterhelt alkatrész. Bármely alkatrész is hibásodik meg benne, már nem lesz képes megfelelő hőérzetet biztosítani nekünk.


A Klímakompresszor Meghibásodásának Okai

  • Nos, fontos, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű hűtőfolyadékot használjunk és annak szintjét időnként szakemberrel ellenőriztessük is. Hisz nem jó ha túl sok, vagy kevés van a rendszerben. Ha nyomás csökkenés lép fel az szinte biztos, hogy káros a kompresszorra illetve annak alkatrészeire. Nyomáscsökkenés lehet tömítések mentén, klímacsövek repedésénél, összeillesztéseknél. Továbbá elég egy felvágódó apró kavics is ami mikrorepedést okoz a klímahűtőn. Ekkor nagyon lassan elkezd szivárogni a „gáz” mi pedig csak azt vesszük észre, hogy nem túl jó a "klíma" a kocsinkban.
  • A magas páratartalom és jelentős hőmérséklet változás is okozhat károkat.
  • A szolenoid szelepek is szenvedhetnek károsodást, megolvadhatnak vagy egyszerűen csak elkophatnak. Az elektromos kábelek, csatlakozók, konzolok is sérülhetnek. Ezek egy elszakadt patent vagy rögzítő kábel által okozott lifegéstől könnyen hozzáérnek a forró alkatrészekhez ami leégeti a külső szigetelést mely zárlatot okoz.
  • Elszakadhat a kompresszort meghajtó szíj is, és a hűtőventilátor is felmondhatja a szolgálatot.


A Meghibásodás Jelei

  • Ha furcsa zajt észlelünk a kompresszor környékéről, vagy akár furcsa szagot érzünk a befújt levegőben és emellett a hőmérsékletet nem tudjuk kellőképpen szabályozni, akkor bizony nagy az esély a kompresszor meghibásodására!

Nézd át kínálatunkat, kérdés esetén hívd ügyfélszolgálatunkat!

 

MITSUBISHI  TOYOTA  NISSAN  

ISUZU  MAZDA  FORD  HYUNDAI

Rendezés: